Hälsingland brinner. Visor kan hjälpa.

Visvänner.
Ingen kan ha missat att Hälsingland brinner. Bara i Ljusdals kommun är det uppemot 15000 hektar som brinner. Uppslutningen bakom räddningstjänsten, polisen, försvarsmakten och alla frivilliga som kämpar mot bränderna är enorm. Men det behövs förnödenheter och det kostar pengar.

Vi kommer, i samarbete med Röda Korset att arrangera konserter hela veckan där alla intäkter går till RKs insamling. Kan och vill du vara med på en konsert på fredag kväll eller lördag på dagen, i Ljusdal? Ingen ersättning utgår givetvis och du får själv fixa spons för resan.

Du får mat och logi hemma hos oss och tillfälle att hjälpa till vid en akut krissituation. Dessutom får du spela på Ljusdals snyggaste scen. Hör av dig till mig via pm om du vill vara med. Jag kan vara svår att nå på telefon pga hög arbetsbelastning.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Hälsingland brinner. Visor kan hjälpa.

Stefan Demert har lämnat oss

Vår käre medlem Stefan Demert har lämnat oss, avgått med döden, som Bellman skulle sagt. Stefan var med och bildade vår förening 1971 och utsågs till Hedersmedlem 2015, vid ett fantastiskt uppskattat framträdande på Kungsträdgårdens stora scen under vår Stockholms Visfestival. En lång och lysande karriär avslutas nu.

Vi saknar dig! / Pierre Ström, ordförande i YTF

Billey Shamrock har skrivit några fina personliga ord på FaceBook

;

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Stefan Demert har lämnat oss

Årsmöte

Årsmöte

fredag 27 april 2018 kl. 17.00 – 19.00

I FolkKulturCentrums lokaler i Studion

Artemisgatan 19, Stockholm

T-bana Ropsten, uppgång Hjorthagen

Anmälan till Pierre Ström

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Årsmöte

TORE BERGER 80 år. 

Jubileumskonserter.
Tre olika kvällar med Tore och gästartister 26 – 27 – 28 maj
Pygméteatern Vegagatan 17 intill Odenplan, Stockholm

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för TORE BERGER 80 år. 

Khala uma och Gitte Pålsson konsert på Stallet fredag 13 april kl 1900

Khala Uma spelar folkmusik från främst Bolivia, Peru och Ecuador, men de framför även egna kompositioner. Navet i deras arrangemang bygger på den andinska kulturens många olika flöjter dess trummor och dess sång. Sångerna framförs ofta både på aymara, quechua, spanska och svenska.

Allt började med Gitte Pålsson som jobbade som rytmikpedagog i La Paz, Bolivia. Där träffade hon Cesar Salazar och de började spela Aymarfolkets traditionsmusik tillsammans. Nu har det gått 30 år, Khala Uma kom till Sverige och idag räknas även Tania Wayra och Allan Skrobe till dess medlemmar. Till sin jubileumsfest på Stallet har de bjudit in vännerna Fernando Massimo och Roberto Amerise. 

Programmet sträcker sig från sånger av Matilde Casazola, Bolivias nationalskald, egna kompositioner till traditionell musik från Anderna. Khala Uma betyder sten och vatten på Aymaraspråket. Stenen står för det är bestående och vattnet för det som är i ständig förändring. I den andinska kulturen är musik, sång och dans alltid en hyllning till Pacha Mama – Moder Jord eller så tackar man henne för hennes gåvor. Låt oss följa upp på Andernas höjd och upptäcka dess skönhet.

Välkomna till en unik jubileumskväll med folkmusik, visor och poesi tillsammans med oss.

Gitte Pålsson – sång, gitarr, charrango
Cesar Salazar – flöjter, sång
Tania Wayra – sång
Allan Skrobe – gitarr, mandola
Fernando Massiomo – slagverk
Roberto Amerise – gitarr

I samarbete med Länsmusiken i Stockholm.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Khala uma och Gitte Pålsson konsert på Stallet fredag 13 april kl 1900