Stefan Ljungkvist död

Stefan Ljungskvist, även känd som Trubadur X, har lämnat oss, 74 år gammal. Stefan hade många strängar på sin lyra. Började som popsångare, gick över till visa och utbildade sig också till operasångare. Vi minns honom också som revyaktör och inte minst som den jovialiske polisen Evald Larsson i tv-serien Polisen i Strömstad.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Stefan Ljungkvist död

Storken landar hos dig

Under 60-talet var Vispråmen Storken något av en nationalscen för den svenska visan. Nu flyger Storken igen. Men den här gången kommer den hem till er!

YTF drar med stöd av Kulturrådet igång en konsertturné över hela landet där unga och gamla YTF-are framträder var för sig och tillsammans. Minst en av deltagarna på konserten är en ungdom under 25! Allt för att sprida visan, inte bara över landet utan också över de fiktiva åldersgränserna.

Först ut är Orsa där vi den 26 november får möta de lokala medlemmarna Janne Bäckman och Stefan Rune Olsson tillsammans med ”ungtuppen# Calle Lofvar.

Den 11 december kommer Storken till Holännapaviljongen, Ljusdal där värdarna Stefan och Kristina Olsson välkomnar Triol (där de själva ingår), Maria Blom, Kire Ljung och ungdomarna Ida och Helmer.

Ytterligare åtta konserter är planerade för nästa år. Vi återkommer om tid och plats!

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Storken landar hos dig

Thorstein Bergman har lämnat oss

Vår Hedersmedlem Thorstein Bergman har gått bort.
En av Nordens mest älskade vistolkare och artister har lämnat oss vid 79 års ålder. Thorstein kommer vara oändligt saknad av många vänner och av en stor publik.
När Thorstein 2006 tilldelades Hedersmedlemskap i YTF skrevs motiveringen:
”Thorstein Bergman tilldelas Hedersmedlemskap inom YTF för sitt outtröttliga arbete i att sprida den svenska visan, såväl genom framförande av kollegers verk och tonsättning av våra stora diktare som genom egna kompositioner, av vilka ett flertal idag räknas till vår gemensamma visskatt. Såsom folkbildare i Ferlins, Bergners och andra föregångares efterföljelse har han gjort ovärderliga insatser i visans tjänst.”

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Thorstein Bergman har lämnat oss

Alf Hambe har lämnat oss.

En av visans nestorer, Alf Hambe, har lämnat oss efter en lång livsgärning, 91 år gammal. Saknad, men ingen kan kommentera hans hädangång bättre än han själv:
”Vadan nåt gick hän jag icke
blott att jag skall ej i evighet
dratta kring i jämmerdalen
Nej! Med fröjd mot himlasalen
ska han fyras av min själ
som en raket.”

Ur ”Säg vad blir det av oss”

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Alf Hambe har lämnat oss.

Lyssna på jubileumsalbumet!

Lagom till 50 – års jubileumet släpptes YTF:s jubileumsalbum på Spotify. Här hirrar ni albumet! https://open.spotify.com/album/32SHNoMJZa13wTz5UURWTu?si=snRCTTstTby76RYWvm5RMg

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Lyssna på jubileumsalbumet!