Khala uma och Gitte Pålsson konsert på Stallet fredag 13 april kl 1900

Khala Uma spelar folkmusik från främst Bolivia, Peru och Ecuador, men de framför även egna kompositioner. Navet i deras arrangemang bygger på den andinska kulturens många olika flöjter dess trummor och dess sång. Sångerna framförs ofta både på aymara, quechua, spanska och svenska.

Allt började med Gitte Pålsson som jobbade som rytmikpedagog i La Paz, Bolivia. Där träffade hon Cesar Salazar och de började spela Aymarfolkets traditionsmusik tillsammans. Nu har det gått 30 år, Khala Uma kom till Sverige och idag räknas även Tania Wayra och Allan Skrobe till dess medlemmar. Till sin jubileumsfest på Stallet har de bjudit in vännerna Fernando Massimo och Roberto Amerise. 

Programmet sträcker sig från sånger av Matilde Casazola, Bolivias nationalskald, egna kompositioner till traditionell musik från Anderna. Khala Uma betyder sten och vatten på Aymaraspråket. Stenen står för det är bestående och vattnet för det som är i ständig förändring. I den andinska kulturen är musik, sång och dans alltid en hyllning till Pacha Mama – Moder Jord eller så tackar man henne för hennes gåvor. Låt oss följa upp på Andernas höjd och upptäcka dess skönhet.

Välkomna till en unik jubileumskväll med folkmusik, visor och poesi tillsammans med oss.

Gitte Pålsson – sång, gitarr, charrango
Cesar Salazar – flöjter, sång
Tania Wayra – sång
Allan Skrobe – gitarr, mandola
Fernando Massiomo – slagverk
Roberto Amerise – gitarr

I samarbete med Länsmusiken i Stockholm.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.