12 september, Dåren och stjärnan. YTF sjunger Olle Svensson

SKIVSLÄPP DEN 12 SEPTEMBER

15.00 på folkkulturcentrum i Hjorthagen. T-bana Ropsten.

Medverkande:

Kurt Öberg
Gina van Dam
Pierre Ström
Gunnar Ekman
Billey Shamrock
Claes Ljungmark.

“Visorna utgör, på klassiskt vis, berättelser men utan särskilt tydliga början eller slut. Det är snarare livsinsikter i vardagsfilosofisk form… Och så lite av det oroliga vilddjuret som fortsätter riva och slita. Han som gick där på skogen med ett vilddjur av vilja till något annat i bröstet. Både Kurt Öbergs sätt att sjunga och spela gitarr påminner mig om ryssen Vladimir Vysotskijs lite sammanbitna men också utlevda energi. Gina van Dam har med sin vackert klingande tolvsträngade gitarr mer fokus på naturlyrikern. Allt under den avspända konserten görs ett och annat inhopp. Fred Lane med fint concertina-dragspel. Gunnar Ekman med fyllig röst bland annat. Pierre Ström, slutligen, tar sig an kärleken. Som i och för sig aldrig är enkel eller rosenröd den heller. Men med tryck i rösten, många verser och enkla melodier blir vi övertygade om att den ändå var stark.”
– Tidningen Ljusnan, 19 juli 2015.

Röster på Facebook om CDn:
“Jag har just lyssnat på låtarna och måste säga ”wow” vilken skiva“
“Riktigt fin visplatta! Rekommenderas!”
“smukt”
“Fina visor och fina framföranden!!!”;

YTF(r) Records

Det här inlägget postades i Evenemang, Nyheter. Bokmärk permalänken.