Tina Wilhelmsson

Bild: Foto: Maja Öberg
Bild: Foto: Maja Öberg

Tina Wilhelmsson använder visor och ett engagerande scenspråk som medel för att skapa ett mer jämlikt samhälle. Med allvar, humor och ironi speglar hon träffsäkert vår samtid. Tina är en uppskattad och flitigt anlitad artist och gör nästan hundra spelningar per år i offentliga sammanhang.

Tina har bland annat spelat på Åklagarmyndigheten, MÄNs och IF Metalls kongresser och på Historiska museet i Stockholm, Norrbottensteatern, Göteborgs konserthus och på många vis- och pridefestivaler runt om i landet.

Tina är prästkandidat i Härnösands stift, har en magisterexamen i politik (PolMag) från Lunds universitet och har gått Visskolan i Västervik. 
Utmärkelser: – STIM-stipendiet- Region Västernorrlands kulturstipendium- Västerås stads kulturstipendium- Ottarstipendiet (RFSU)- Qvinnouniversitetets utmärkelse- Stipendium till Anna Wedholms minne- Socialdemokraterna Ånges kulturstipendium


www.tinawilhelmsson.sekontakt@tinawilhelmsson.seYouTube: https://www.youtube.com/tinawilhelmssonSpotify: https://open.spotify.com/artist/7zOrOViGhBs2nCIXAn87dOFacebook: https://www.facebook.com/thetinawilhelmsson/Instagram: https://www.instagram.com/tinawilhelmsson/