Stefan Rune Olsson

Kontakt:

stefan.olsson@home.se
070 388 82 19

Blåmesvägen 15
794 32 Orsa

Hemsida
Facebook
Jag skriver låtar i olika genres från visor till rockabilly med mellanlandningar i alla möjliga och omöjliga stilar. Jag har en ganska bred musiksmak och därför kanske det är naturligt att skriva och spela musik av olika slag utan att tänka i genre. Jag skriver oftast själv, men ibland tillsammans med andra. De senaste åren har jag samarbetat en del över nätet med personer jag aldrig träffat i verkliga livet. De låtar jag skriver spelar jag ofta in i min hemstudio.
Jag spelar och sjunger dels själv, dels med en visgrupp – ”Orsa Viskompani” samt med ett rockband – ”Backseat Jungle”. Även i mitt spelande handlar det alltså om musik av rätt skilda slag: Visor, Irländska publåtar, Rock och Rockabilly samt en hel del som är svårt att placera i en genre.
När jag spelar själv blir det mest akustiskt med egna visor och låtar som brukar förknippas med Singer-Songwriter genren. Men också en del av andra mindre kända visdiktare som Nils Parling, Helmer Grundström mfl.
Tillsammans med Orsa Viskompani blir det Ever Taube, Dan Andersson, Irländska pub-sånger men också egna alster. Kompaniet har släppt en EP på Spotify med eget material. För ett par år sedan gjorde vi en Pub-turne på Irland.
Backseat jungle har tonvikt på tidig rock´n roll, som Elvis, Chuck Berry, Buddy Holly m.fl. Vi gör också egna låtar i den stilen. Backseat har släppt två EP på Spotify med eget material. Låtarna spelades in i min stuga i Emådalen, en liten by 2,5 mil norr om Orsa.