Lars-Åke Andersson

Lars-Åke Andersson (Låa) är en vissångare av den självlärda typen, född på 40-talet och med ett stort intresse för den svenska visan. 

Han sjunger gärna våra kända vispoeter så som Dan Andersson, Birger Sjöberg, Evert Taube, Nils Ferlin och Ruben Nilson, men även yngre, mindre kända visdiktare som han mött under åren. På repertoaren finns även folkliga visor, skillingtyck, bondkomik och äldre kabaré- och revyvisor. 

Han uppträder ensam till gitarr eller tillsammans med andra musiker, t.ex. Visentusiasterna. 

 Låa var med och bildade gruppen Visentusiasterna 1985 och i samarbete med ABF Södertörn var han programansvarig för populära viskvällar i Haninge under rubriken ”Visor på kvällskvisten” från 1994 till 2017. Sedan 1995 sänder han veckovis sitt program ”Våra Visor i Radio Haninge.  Det har blivit mer än 1.000 program, ca ¼- med gäster i studion. 

Han invaldes i Visans Vänner, Stockholm 1989. 

Sedan 2006 är han ordförande i Ruben Nilson Sällskapet. 

Utmärkelser:  

Samfundet Visans Vänners stipendium 2001 och Ferlinsällskapets Trubadurpris 2017. 

Program: 

”Inte bara vanvördiga…” Där han sjunger och berättar om plåtslagaren, konstnären och visdiktaren Ruben Nilson och hans visor. 

”Till Behag – visor av skilda slag” Ett program med visor skrivna av våra mest kära visdiktare med inslag från några mindre kända d:o. Visor som sträcker sig från förra sekelskiftet fram till våra dagar. 

”Obs!” Även andra temaprogram kan erbjudas efter önskemål. 

Kontakt: Lars-Åke Andersson  Pipvägen 7  136 48 Haninge 

Mobil, e-post: 070-654 90 30  laa.andersson@telia.com                             

Diskografi: Oransonerat med Visentusiasterna (YTFR118)
                            Till Behag – visor av skilda slag (YTFR138)