Erik Ström

ErikJag är född 1982 i staden Västervik och där lever jag ännu kvar. Jag är en familjefar med ett glest skägg, men det är dock ett skägg. För skägg eller mustasch ska alla konstnärer ha.

Jag har två barn och en sambo. Jag försöker försörja mig och min familj med min musik och konst, och en så länge har vi lyckats att överleva.

Jag tycker om att odla grönsaker, fundera, skriva, göra musik, måla och spela inför publik.

Jag är utbildad fritidsledare och visartist vid Gamleby folkhögskola.

Mina texter är allvarliga, känsliga, eftertänksamma och ironiska. Jag skriver om vardagliga händelser direkt tagna ur livet. Dessa handlar om allt i från djupa tankar om livet, döden, kärlek, sorg, svek, glädje, politik och familjeliv.

Jag har givit ut en cd med mina Nils Ferlin tonsättningar. Cd´n är till förmån för Svenska Cp – föreningen.

Mina visprogram:

Nils Ferlin – Det finns två former utav detta program, 1 – ett program där jag bara framför mina tonsättningar och berättar lite om Nils Ferlin. 2 – Ett program där jag framför mina tonsättningar och även berättar lite om Cp.

Mina visor – Innehåller mina egna visor. Ingen i publik går hem oberörd efter att ha lyssnat på dessa visor. Visor som lockar fram känslor och frågor som är viktiga att beröra.
Ett program fyllt med sorg, vemod, glädje och kärlek.

Visor från förr – Jag framför visor från våra kända visartister i Sverige. Visor av b.l.a. Evert Taube, Cornelis Vreeswijk, Carl Michael Bellman, tonsättningar på Dan Anderssons dikter samt gamla revy och schlagerlåtar.

Trubadurprogram – Detta är egentligen inget renodlat program. Det är istället en väldig blandning av låtar anpassade efter publik och önskemål, nytt och gammalt, känt och mindre känt, samt egna låtar.

Kontakt:

Erik Ström
Sjömansgatan 20
593 53 Västervik
073 542 3634

erikstrom.musik@gmail.com

www.erikstrommusik.weebly.com