Thorstein Bergman har lämnat oss

Vår Hedersmedlem Thorstein Bergman har gått bort.
En av Nordens mest älskade vistolkare och artister har lämnat oss vid 79 års ålder. Thorstein kommer vara oändligt saknad av många vänner och av en stor publik.
När Thorstein 2006 tilldelades Hedersmedlemskap i YTF skrevs motiveringen:
”Thorstein Bergman tilldelas Hedersmedlemskap inom YTF för sitt outtröttliga arbete i att sprida den svenska visan, såväl genom framförande av kollegers verk och tonsättning av våra stora diktare som genom egna kompositioner, av vilka ett flertal idag räknas till vår gemensamma visskatt. Såsom folkbildare i Ferlins, Bergners och andra föregångares efterföljelse har han gjort ovärderliga insatser i visans tjänst.”

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.