En legend har lagt ned sin vandringsstav

Det finns nyheter man inte riktigt vill tro på. Men det är dessvärre ett faktum att vår Sid, Sid Jansson, inte finns fysiskt bland oss längre. Men han är för alltid inskriven i visans annaler och inristad i minnet hos oss som haft privilegiet att möta honom. Född i Stockholm februari 1939, död i Rättvik 26 september i år. Och vilket liv däremellan! Storken, Visor och Bockfot, Cornelis är bara några namn som flimrar förbi. Sid hade en förmåga att se unga visexekutörer och anammade att visformen är en bred konstart. Efter som det är Sid det handlar om avslutar man gärna med en halvdålig ordlek: Han är definitivt en av de vise männen. På alla sätt. Och hör vi inte alla som kände honom ett: “He, he. Den e’ bra sörru” Vi saknar dig Sid.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.